[EMJOYMUSIC] SOITTOLISTA #2

[EMJOYMUSIC] SOITTOLISTA #2

Author

Sani

Mistä on historian toinen [EMJOYMUSIC] soittolista tehty? No ainakin hauskasti nimetyistä suomalaisista rockbändeistä (URSUS FACTORY, KÖYSISTÖ ET CETERA, SUICIDE LOVE BOAT, MOOTSTART), Oululaisesta musiikista (KELEPO, NELLI MILAN, SANE), Espoolaisesta räpistä (ARJEN ANTISANKARIT) ja elämän mystiikasta (THE UFO CULT, RAE :D). Listan kruunaa vuosien takainen viraali-ilmiö ADARELS.

EMJOYMUSIC -ylläpito nostaa ajoittain esille kymmenen puhuttelevinta artistia ja kappaletta. Soittolistan pääpaino on paikallisessa, kotimaisessa musiikissa TOP listojen ulkopuolella.

Täältä blogin puolelta pääset lukemaan lisätietoa valituista artisteista ja heidän tulevaisuudensuunnitelmistaan. Lisää siis soittolista itsellesi, paina play ja lue meidän mietteet!

Voit myös itse vaikuttaa listaan: jos sulla on mielessä sopivia bändejä tai kappaleita vinkkaa biisi seuraavalle listalleni vaikka kommenttiosiossa tai sähköpostilla music at emjoy fi!

Ootteko valmiita? TÄSSÄ TULEE!
 

[EMJOYMUSIC] -soittolista #2

Seuraa listaa tästä: https://open.spotify.com/user/rokkisani/playlist/0iKXVI0A522GGpvL8J3wL3
 


1. Ursus Factory: Oot pomo

HYA! Listan aloittava Ursus Factory on yksiselitteisen kova bändi. Niin kova, että olen tekeytynyt yliopisto-opiskelijaksi päästäkseni keikalle erään tiedekunnan bileisiin. Kivittäkää! :D

Vaatii pokkaa laittaa kasaan vain kahden miehen rockpumppu. Ja paljon mielikuvitusta ja taitoa sovittaa biisit siten, ettei laulaja-kitaristi Jussin ja rumpali Allun lisäksi mitään muuta jää edes kaipaamaan. Livebändinä kaksikko on aivan omalla tasollaan.

Yhtyeen huumori on pettämätöntä, ja se puskee läpi vahvasti läpi niin lyriikassa kuin keikkapresentaatioissakin. Eikä UF silti ole mikään vitsi.

Oot pomo vetää suunpielet hymyyn ja hivelee kuulijansa egoa. Melko kova pelinavaus silmälläpitäen heinäkuussa julkaistavaa ensimmäistä pitkäsoittoa. 
 

2. Kelepo f. NellI Milan: Philippe Petit

Maaliskuussa 2017 kävin Oulussa ensimmäistä kertaa.

Tuolloin en tiennyt kaupungin musiikkikulttuurista mitään. Enkä taida tietää vieläkään, mutta ilokseni jouduin tällä kertaa jopa karsimaan tätä Skandinavian pohjoista pääkaupunkia soittolistalta tasapuolisuuden nimissä. Oulun musaskene, teillä menee hemmetin hyvin!

Joistain biiseistä tietää pitävänsä jo lyhyen intron perusteella. Kelepon Philippe Petitin kanssa tämän päätöksentekoon riittää noin neljä sekuntia: tämä on pakko kuunnella loppuun.

Jos suomiräpin "kertsimikit" jakaisi suurpiirteisesti kahteen pääkategoriaan, olisi lopputulemana a) räppäreiden itsensä toteuttamia kertosäkeitä, joissa hoetaan kappaleen nimeä tai b) nimettömiksi jäävien naissolistien hunajaisia laulukoukkuja vailla kosketuspintaa. 

Tältä kappaleelta et löydä niistä kumpaakaan, sen verran kovalla/ammattimaisella otteella Nelli Milan hoitaa osuutensa. Jo tämän laulaja-lauluntekijän debyyttilevy, Yli naapurin aitojenantoi odottaa paljon. Hyviä uutisia minulla on kuitenkin paaaaaaaljon enemmän: me ollaan saamassa Nelli Stadiin asumaan! :D 

Eikä siinä tietenkään kaikki: Kelepon ja Nellin yhteistyöhön mieltyneille kuulijoille on huhujen mukaan luvassa vielä vähän lisää, eli katseet kohti kesällä julkaistavaa Kelepo & Vetoketju -tupla EP:tä.
 

3. Köysistö Et Cetera: Ou Nou

Ajatuksiani Köysistö Et Ceteran Semifinalin keikalta:

  1. Ei hitto, onks tässä oikeesti saluunapiano?
  2. Tää toimii livenä ihan hemmetin hyvin..
  3. Ottakaa mun rahat! 

Tämän rokkikvartenin ansioihin lukeutuu oudon nimen ja järvenpääläisten juurten lisäksi myös erinomainen debyyttilevy Rappion Kulta-Aika.

Eikä se maininta saluunapianosta ollut mikään vitsi. Yhtyeen sovitukset ovat parhaimmillaan äärimmäisen koukuttavia. Tämä bändi toimii myös livenä erinomaisesti!
 

4. RAE: Nyt Se Puhelin Pois

Tämän viikon kyseenalaisimmasta Spotify -julkaisusta mulla ei ole jääviyssyistä mitään kommentoitavaa.

Okei no.. Kappale on listalla, koska se on hyvä ;) Tsekkaa RAE:n, eli mun ja Empun biisi Nyt Se Puhelin Pois ja tuu juhlii meidän kaa!

Seuraavat keikat:

2.5.17 On the Rocks, Samettiklubi
17.5.17 Kallio Kukkii, Louhos
21.5.17 Kallio Kukkii, Harjun Nuorisotalo
19.5.17 Gloria, Afrodisiac 5-vuotisjuhla

 

rae r.A.E. r a e sani valoranta emilia rinne emppu vesa lappalainen nyt se puhelin pois uusi julkaisu musiikki raemusiikki emjoy music single vappu 2017
RAE ei turhia kainostele…[ Kuva: Mariahled Photography ]

5. SANE: Jää

Kolmen kappaleen Spotify -diskografian perusteella voidaan todeta SANEn tuotannon olevan poikkeuksellisen laadukasta suomalaisten poprockia. 

Oululaisyhtyeellä vaikuttaakin menevän varsin mukavasti: kaikki kolme tähänastista kappaletta on otettu vastaan äärimmäisen hyvin. Uusin, maaliskuussa julkaistu single Jää tarttuu korviin tuntikausiksi.

Suomen Musiikin ja Warner Music Liven talleissa parhaillaan rokkaavan bändin suunnitelmat ovat ainakin suurelle yleisölle toistaiseksi hämärän peitossa. Ensi viikon perjantaina, 5.5.2017, on kuitenkin erinomainen tilaisuus käydä tsekkaamassa poikien livekunto On The Rocksin Perjantaisirkuksessa
 

6. Suicide Love Boat: Kill Her Joy

Vaikka Suicide Love Boatin alus on ollut telakalla jo vuosikaudet, biisit ne vaan jatkavat soimistaan! Kill Her Joy -kappaleen katkera sanoma ja pirteät kitarariffit muodostavat keskenään mielenkiintoisen ristiriidan.

Aikataulusyistä aikoinaan tauolle jäänyt yhtye ei ole ainakaan toistaiseksi tekemässä comebackia. Mutta jos sen aika joskus koittaa, otamme varmasti heidät avosylein vastaan!

7. Arjen Antisankarit: Krapulahakuinen

Lahdesta ponnistaa esiin paljon artisteja, joista toiset päätyvät Warnerille ja toiset työkkäriin. Eräs marginaalinen ryhmä löytää itsensä kuitenkin Espoosta. Se on ollut meikällä ja Arjen Antisankareiden keulakuvalla, Antisanterilla yhteistä ;)

Lintuvaarassa on jo pidemmän aikaa työstetty todella kovan luokan soundeja tuottajakaksikko Phonic Hazen toimesta. 

Ja mitä saadaankaan aikaan, kun yhdistetään Espoon härskeimpiä riimejä sylkevä räppäri ja ehkä koko suomen likaisimmat funkkihoppibiitit? KOVAA SETTIÄ. Tseki Arjen Antisankareiden Krapulahakuinen ja totea itse, että tämä konsepti vie rappiromantiikan täysin uudelle tasolle.

Jos tämä biisi toimi sulle, niin saatat kiinnostua tiedossa, että Arjen Antisankareiden ensimmäinen levy on tulossa ulos vielä tänä vuonna. Ja kun lähtökohdat ovat tällaiset, on meillä kaikilla lupa odottaa jotain todella kovaa!
 

Mootstartin basisti osaa myös pestä pyykkiä [vanha keikkamainos]

8. Mootstart  - 1272

MOOT! Toisilla bändeillä tuntuu lähtevän meininki lapasesta helpommin kuin toisilla.. START!

Mootstart on hieman kokeellinen rocktrio täynnä poikkeuksellien lahjakkaita muusikoita. Yhtyeen facebook -sivu on puhdasta kultaa. Tai sivut, sillä täytyyhän basistilla olla omansa..

Yhtyeen ensimmäinen Lisää -pitkäsoitto tuli ulos viime vuonna, mutta sitäkin isommin kolahti uusin, maaliskuussa julkaistu 1272-single. Levykokonaisuuteen verrattuna tämä lähes uunituore yykaaseekaa on hieman helpommin lähestyttävä, ja siten ehdottomasti useammankin soittokerran arvoinen kuuntelukokemus.

Tämä bändi kuulostaa vain ja ainoastaan itseltään, mutta se muistuttaa minua ajoista jolloin D oli vielä Huono T ja Silmänkääntötemppu levyistä kovin.

Ja jos en vielä saanut sinua vakuutettua, niin biisiltä löytyy myös Mootstartin basistin bassosoolo joka on kova kuin timantti jääsateessa :D

9. The UFO Cult - Wait wait wait!

Kaikki listan artistit eivät ponnista maailmalle levy-yhtiön siipien suojasta, tai edes ulkopuolisen tuottajan kautta. Bluesia, gotiikan vaikutteita ja psykedeliaa yhdistelevä The UFO Cult on tyyppiesimerkki siitä, että kaiken voi myös tehdä itse. Hatunnosto.

Wait Wait Wait! on alusta loppuun yhtyeen laulajan, Satu Hellbergin, omaa tuotantoa. Laulajan poikkeuksellisen persoonallinen laulusoundi toimi kappaleella lähes hypnoosin tavoin. 

Yhtye etsii parhaillaan uusia jäseniä. Tyylilajista kiinnostuneet muusikot, ottakaa yhteys theufocult at gmail com :)

 

10. Adarels: Uncharted

Vaikka Unchartedin julkaisusta on kulunut yli neljä vuotta, on Adarelsin ensimmäinen ja ainoa julkaisu edelleen huomionarvoinen teos.

Olen aina arvostanut persoonallisen karheita laulusoundeja yli teknisen osaamisen. Enimmäkseen. Emilia Virlanderin vokaaliosuudet tällä kappaleella ovat kuitenkin yksiselitteisen pysäyttävät. Minulle tämä on yksi kauneimmista äänistä joita olen koskaan kuullut.

Ensimetreiltään asti Adarels on audioraitaansa isompi, ja yhtyeen visuaalinen ilme on viimeistä piirtoa myöden huoliteltua taidetta. 

Pitkä hiljaisuus nostaa pintaan monia kysymyksiä: mitä tapahtui vahvan avauksen jälkeen? Mihin jäi facebookissa maalailtu uusi materiaali? Ja ennen kaikkea, miltä Emilia Virlanderin laulu kuulostaakaan nyt, neljä vuotta myöhemmin?

Toiset asiat on syytä jättää selvittämättä. Siinä maailmassa, jossa olisin todella utelias, saattaisin selata Hollywoodissakin mainetta niittäneen säveltäkollektiivi Epic Northin uusinta trailerikatalogia ;)

--

Jos haluat kuulla uutta musaa jatkossakin, käy laittamassa  [EMJOYMUSIC] -spotifylista seurantaan tästä ja pysyt kärryillä kun seuraavan kerran tapahtuu ;)