EMJOYMUSIC: Tulossa

EMJOYMUSIC: Tulossa

Author

Sani

Emjoy EP:n rumpuäänitykset ovat nyt onnellisesti ohi ja tämä tarkoittaa minulle paluuta takaisin näppäimistön äärelle ;)

Blogi on ehtinyt toimia aktiivisesti jo toista kuukautta ja tänä aikana ajatukset blogin tulevasta suunnasta ja loppuvuoden keskeisistä teemoista ovat alkaneet selkeytyä.

Olen saanut teiltä positiivista palautetta vahvasti asiasisältöisistä teksteistä, esimerkiksi artikkelit pianoista ja sävelkorvasta ovat saaneet paljon kiitosta. Aion luonnollisesti ottaa kopin tästä tarjoamalla teille vastaavaa sisältöä jatkossakin parhaan kykyni ja resurssieni mukaan.

Loppuvuoden aikana myös Äänitysstudiosarja tulee jatkumaan, ja pitkän tähtäimen suunnitelmani onkin ajan kuluessa siirtää blogin painopistettä vahvemmin musiikin tekemisen, tuottamisen ja miksaamisen pariin. 
 

emjoy sano valoranta studiolla blogi
Sani Soundwell Studiolla


Koska kirjoitan ensisijaisesti vasta-alkajille, ja olen sellainen itsekin, lähdemme myös äänityksen ja äänen jälkikäsittelyn osalta liikkeelle ruohonjuuritasolta. Sivukanavakompressiot ja vaihesiirtymät siirrän surutta pidemmälle tulevaisuuteen pyrkiessäni käymään asioita läpi mahdollisimman loogisessa järjestyksessä. Esimerkiksi rumpumikityksen ABC:stä ei ole merkittävää hyötyä, jos emme tiedä mitä rummuilla ylipäänsä tehdään tai mitä osia rumpusettiin kuuluu.

Tätä silmällä pitäen blogissa starttaa viikonloppuna uusi Basics -artikkelisarja, jonka avulla pääset tutustumaan yleisimpiin popmusiikissa käytettyihin soittimiin ja niiden toimintaperiaatteisiin.

Muuta tulevaa sisältöä sivutakseni, myös kotikutoiset, elämästäni ja ajatuksistani kertovat vlogit tulevat edelleen pysymään ohjelmistossa. Eivätkä todellakaan vähiten siksi, että kameran kanssa työskentely ja videoeditointini kaipaavat huomattavasti lisää harjoittelua.. Seikkailu siis jatkuu, halusitte tai ette ;D 
 

emjoymusic emjoy sani valoranta jukka vehkamaa laulaja basisti
Asiantuntevat kaverit auttavat, kun bloggaajalla menee sormi suuhun


Tässä yhteydessä lienee muuten relevanttia mainita, että vaikka olenkin toistaiseksi tämän sivuston ainoa Kirjoittaja ja Kuningatar isolla K:lla, merkittävä osa jo kirjoitettujen ja myös tulevien tekstien krediiteistä kuuluu minun lisäkseni myös kaikille minua auttaneille tahoille.

Kiperissä tilanteissa olen saanut tukea usealta äänitekniikan velholta ja ammattimuusikolta. Iso kiitos kaikille teille, jotka olette blogin hyväksi jakaneet osaamistanne ja tietotaitoa, välillä hieman rautalangastakin vääntäen.

Blogin sivuilta löytyvät asiavirheet ovat silti ensi kädessä ja yksinoikeudella vain MINUN käsialaani ;)

EMJOYMUSIC -blogi toivottaa tämän syysyhteenvedon myötä miellyttäviä hetkiä pimeneviin iltoihin! Seuraava blogiartikkeli tullaan julkaisemaan sunnuntaina, ja kuten jo kerroinkin, luvassa on perusteita.  Basics -sarjan ensimmäinen artikkeli koskee rumpuja.

Nähdään pian!