Valokeilassa: R.A.E.

Valokeilassa: R.A.E.

Author

Sani

27.1.2017  paljastui tarkoin varjeltu salaisuuteni: tyttöduo R.A.E.

Pelkästään vuoden 2017 alku, viime vuoden lopusta puhumattakaan, on pitänyt sisällään monia keikkoja, studiosessioita, artistivalmennusta.. Tuntuu kuin olisin tuntenut uuden bändikaverini, Emilian, vasta muutamia kuukausia - mikä ei edes  ole kaukana totuudesta. Silti meillä on takana satojen tuntien työpanos.

Sä vastaan sä -kappaleella radioaalloillakin vieraillut R.A.E. on herättänyt paljon mielenkiintoa tuttavapiireissäni. Tässä merkinnässä kerron teille siitä, miten päädyin R.A.E.:n mikkiin ja raotan hieman kuluneiden kuukausien kulisseja ;) 
 


Viime syksynä bongasin somekampanjan avulla itselleen laulajakaveria etsineen Emilian ilmoituksen facebookista. Olimme kutakuinkin samoilla linjoilla jenkkiaksentoidusta suomipopista, ja päätimme tavata "rennosti" karaoken merkeissä :D Katastrofin ainekset ovat aina olemassa, kun puhutaan karaokesta, mutta me tultiin hyvin toimeen ja päätettiin laittaa musiikkia tulille.

Loppuvuoden aikana tutustuttiin paremmin, ja tutuiksi tulivat Empun lisäksi myös Vent Musicin studio, tuottajamme Vesa "Veli Hiidenmaa" Lappalainen ja artistivalmentajamme Helena Pavloff-Pelkonen, jolta saimme neuvoja uusissa olosuhteissa esiintymiseen.
 

rae emilia rinne sani valoranta musiikki pop veli hiidenmaa artistivalmennus dj
Kuva: Nelly Tatti

R.A.E. eroaa muusta tuotannostani sikäli merkittävästi, että enää roolini ei ole olla kappaleen ainoa laulaja. Lauluvoimaa on tuplasti, ja kappaleiden tulkitsemisessa korostuvat täysin eri asiat. Usein vain studioversioiden koristeiksi jäävät stemmat ja harmoniat on mahdollista toteuttaa livenä, ja se on parhaimmillaan todella kaunista (joskin vaikeaa). Lava täytyy myös osata jakaa toisen laulajan kanssa, mikä oli itseasiassa hieman vaikeampaa kuin olin alkuun ajatellut.

Bändin kanssa soittaessa asetelma on hieman erilainen, sillä jokaisella soittajalla on selkeästi oma roolinsa. Toinen esiintyvä laulaja lavalla vaatii kuitenkin aktiivista vuorovaikutusta. Uusi asetelma on tervetullutta vaihtelua laulamiseen, ja toisaalta melko perinpohjaista tutustumista omaan ääneen ja sen käyttämiseen :) 

Toinen suuri muutos oli siirtymä livebändin kanssa esiintymisestä DJ -keikkoihin. Se arvelutti etukäteen, muutos tuntui valtavan suurelta. Fiilis ekojen treenien jälkeen oli kuitenkin ennen kaikkea huojentunut: meidän kuvio on melko kaukana platonisesta taustanauhojen kanssa heilumisesta! Ja vaikka mua jännitti todella paljon, Winning Teamista tuttu Veli Hiidenmaa hoitaa hommaa kokeneella otteella.

 

KIITOS!!! ???

Henkilön R.A.E. (@raevirallinen) jakama julkaisu


Virallisesti tämän vuoden ekat viikot kuluivat EMJOY EP -keikkaan valmistautumiseen (ja toki myös siihen), mutta taustalla tapahtui muutakin. Kirjoitettiin ja äänitettiin "Sä vastaan sä", tehtiin musiikkivideo ja treenattiin monesti pitkälle iltaan.

Kappaleen jälkikäsittelyn yhteydessä pääsin tekemään ensivierailuni Chartmakersille - tämän käynnin myötä käsitykseni masteroinnin merkityksestä muuttui huomattavasti! Puhuin masteroinnista hyvin ohimennen studiosarjan 1 -osassa, mutta kyseisen työvaiheen merkitys on lopputuloksen kannalta merkittävämpi kuin odotin.Pääsin paikan päällä vertailemaan muutamien eri masteroitujen ja masteroimattomien raitojen eroja melko tinkimättömästä äänentoistosta, ja se on yksi voimakkaimmista musiikkiin liittyvistä kokemuksistani alkuvuonna. Masteroinnilla on väliä.

Tähänastinen helmikuu huipentui 10.2. Gloriassa järjestettyyn Nainen 2020 -tapahtuman ensimmäiseen julkiseen keikkaan, jonka lisäksi olimme vetovastuussa kyseisen tapahtuman juontamisesta. Myös jatkoilta jäi leima käteen, hehheh.. 

 

rae gloria nainen2020 tuottajat rae sani valoranta emilia rinne keikka r.a.e. raevirallinen


Ennen Glorian keikkaa haimme esiintymiskokemusta aina Espoolaiselta yläasteelta ja Siltasen Open Micista saakka.  Vastaanotto on ollut hyvää ja myös yllättynyttä, ihan kaikkia uusi musiikki ei ole miellyttänyt. Uusia kuulijoita on kuitenkin ilmaantunut paljon. R.A.E. ei missään nimessä ole jokaiselle jotain.. Mutta se voi olla monelle hyvin paljon! ;)

Tuleva vuosi näyttää hemmetin hyvältä! Vaikka kesän keikkoja ei ole vielä julkistettu, ainakin 11.3. meidät voi bongata Omatuntoklubilta Kansallisteatterin alakerrasta, jossa olemme liikenteessä hieman lyhyemmällä, n. 20 minuutin setillä.

Uutta matskuakaan ei tarvitse kovin kauaa odotella, sillä huomenna starttaa auto kohti biisileiriä aivan huikean porukan kanssa, woooooooooooo-ooooooo!! Lisää tästä myöhemmin.

Seuraavassa R.A.E. - aiheisessa kirjoituksessani paljastan myös vastauksen siihen eniten kysyttyyn kysymykseen, mitä R.A.E. oikeasti tarkoittaa ;) Laita oma arvauksesi vaikka tämän merkinnän kommenttiosioon!
 

r.a.e. rae raevirallinen emilia rinne sani valoranta musiikkivideo photoshoot laulaja
sekasin


Koulussa ja kaikilla muillakin tonteilla menee hyvin, joskin välillä pitää toodella kiirettä.

Talviaikaan vlogien kuvaaminen on tuntunut hieman työläämmältä vähäisen valon takia. Työn alla on kuitenkin muutama video, joista ajankohtaisin lienee varmaan uudet ääninäytteet ja niiden vertailu syksyllä otettuihin.. Olen hieman vältellyt aihetta, koska pelkään ettei kehitystä ole tapahtunut tai että on menty jopa takapakkia noissa valitsemissani kappaleissa.

Mutta meni syteen tai saveen, se video tulee vielä!!! :D

Blogin seuraava päivitys noin viikon kuluttua, siihen asti nähään somessa! Tutulla emjoymusic tunnuksella löytyy käyttäjä sekä facebookista että instagramista, unohtamatta satunnaisia snapchat lähetyksiä ;) Jatkossa seurantaan kannattaa ehdottomasti laittaa myös myös R.A.E.n facebook- ja instatilit.

Mukavaa viikonloppua!!!